• Gratis verzending en retour
 • Gratis 2 samples naar keuze
  Bij besteding vanaf €10,-
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.
 • Grootste beauty assortiment
 • Stores
  Vind uw dichtstbijzijnde Douglas store Kom naar onze stores voor professioneel beautyadvies, treatments en bijzondere acties.
  Gebruik mijn huidige locatie
 • Newsletter
 • Cadeaus
Meer over Clean Beauty
Categorieën

Clean Beauty-producten zijn zorgvuldig en bewust geproduceerd. Cyclische siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën zijn daarom slechts enkele van de ingrediënten die zijn uitgesloten. Bovendien zijn alle producten die u in ons Clean Beauty assortiment kunt vinden dierproefvrij.

ONZE CLEAN BEAUTY

PRODUCT HIGHLIGHTS

WHY WE LOVE IT

 1. Maakt verantwoordelijk en goed geïnformeerd shoppen eenvoudiger
 2. Snel en gemakkelijk nieuwe producten leren kennen dankzij de Clean Beauty Guide

Er bestaat geen universele definitie van Clean Beauty. Daarom hebben wij een Douglas Clean Beauty Guide voor u ontwikkeld. Cyclische siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën zijn slechts enkele van de ingrediënten die we hebben uitgesloten. Bovendien zijn alle producten die u bij Clean Beauty kunt vinden dierproefvrij.

"VRIJ VAN“:
DEZE INGREDIËNTEN ZIJN IN CLEAN BEAUTY UITGESLOTEN

Hier vindt u de lijst met ingrediënten die Douglas uitsluit in Clean Beauty-producten.
Het is voor ons belangrijk om te benadrukken dat onze Clean Beauty Guide niet het thema synthetisch versus natuurlijk aansnijdt. Synthetische ingrediënten kunnen duurzaam en onschadelijk zijn, net zoals natuurlijke ingrediënten niet duurzaam en schadelijk kunnen zijn. "Clean" staat niet voor "beter dan", maar voor "vrij van". Clean Beauty is geen synoniem van "natuurlijk", "vegan" of "vrij van synthetische ingrediënten". Ons doel is om u zo goed mogelijk te helpen bij uw aankoopbeslissing.

Alle anzeigen
Alle anzeigen
Alle anzeigen

Siliconen zijn synthetische stoffen die vaak worden gebruikt in haar- en gezichtsverzorgingsproducten. Ze hebben de eigenschap om het haar soepel te maken en te fixeren.

Polyethyleenglycolen werken als een emulgator die water met olie combineert, waardoor de consistentie van cosmetica wordt verbeterd.

Sommige synthetische geuren worden beschouwd als krachtige allergenen. Voor onze Clean Beauty make-up en huidverzorgingsproducten laten we daarom een maximale concentratie van minder dan 1% synthetische geurstoffen toe.

Parabenen worden in veel cosmetische producten als conserveringsmiddel gebruikt om vroegtijdig bederf te voorkomen.

Phtalaten zijn voornamelijk weekmakers die een product soepel maken.

Oxybenzonen zijn chemische zonnefilters.

Sulfaten zijn zouten, verkregen uit zwavelzuur, die zowel zuiveren en schuimen.

Ethanolaminen of MEA's kunnen worden verontreinigd met chemicaliën zoals nitrosaminen.

Minerale oliën of gefilterde aardolie, wordt gebruikt in crèmes, lotions, nagellakken en lippenbalsems. Onderhoudsproducten met paraffine hebben op korte termijn een verzorgende werking, maar kunnen de poriën verstoppen.

Formaldehyde is opgenomen in veel huid- en haarverzorgingsproducten. Tegenwoordig wordt de stof zelden in pure vorm gebruikt.

Alle fabrikanten van Clean Beauty producten hebben ons bevestigd dat de fabrikant en diens leveranciers geen dierproeven hebben toegepast voor het cosmetische eindproduct, het prototype of componenten daarvan, of ingrediënten gebruikt in dierproeven met het doel nieuwe cosmetische producten te ontwikkelen.